Mindfulness og meditation

I mindfulness træning øver du evnen til at være nærværende og opmærksom. Det kan være opmærksomhed på de kropslige signaler, tankerne eller følelserne. Det kan også være opmærksomhed via sanserne: synet, hørelsen, følesansen.

Når du er nærværende, har du større mulighed for kontrol over, hvad du giver lov til at fylde opmærksomheden. Dvs. du kan selv styre dit sind frem for at sindet styrer dig.

 

I meditationen opbygger du styrke, selvdisciplin ved at træne dine ”mentale muskler”. Du styrker derved din evne til at være fokuseret og koncentreret.

Der arbejdes med forskellige former for meditation f.eks. meditation på årvågen iagttagelse, åndedrætsmeditation, meditativ visualisering, dynamisk meditation og gå meditation.

Mindfulness og meditation har mange gavnlige virkninger: b.la.mindsker stress og angst, forbedrer din hukommelse, forbedrer din evne til at skabe indre ro og velvære.

 

Der trænes på små hold, hvor der præsenteres forskellige måder at meditere på. Det betyder, at du får mulighed for at finde en måde, som passer til dig og din livssituation. I hver session er der mulighed for at udveksle erfaringer.